Selamat membaca.Saya dibesarkan dengan penuh kasih sayang.ALLAH.BONDA.SIBLING.FRIEND.twentyone.

Monday, April 25, 2011

Kau dan Dia


Tajuk entry macam hareemm.haha !
lalalalalala ~ :D

Malam tadi,butiran jernih menemani tidur.
Bila semua beban dihati,
Bila segala kesakitan cuba disembunyikan.
akhirnya titisan itulah yang melegakan segalanya.

"tears does'nt mean sadness.its how you show what pain you are into"

Menjaga hati yang selalu menyakitkan hati.
Mementingkan hati lain selain hati sendiri.
sumpah ! aku dah tak tahan.

KAU.always said that you loves me.
Starting the day i meet you until yesterday.
For sure i never ask for your loves.

DIA.never said a word.
Looking me from far with a smile eyes.
But,always stay beside me whenever i need a shoulder.

"I'm alright,its only hurts when i breath"

KAU.never tried to understand someone else.
Its always about you and you and ofcos you again.
Can get mad but cannot be mad.

DIA.still with a silent and deep voice.
Never show a mad
But deep inside,you are dying alone.

"when so many lonely,as seem to be lonely,it would be inexcusably selfish to be lonely alone"

KAU.love to making new friend.
So,there are a lot of people that love you.
But you're never appreciate them.

DIA.only be with the person that close to.
Not everyone knows heart inside.
always tried to be understand
although its hard.

"Never allow someone to be your priority while allowing yourself to be their option"

KAU.i never expect to be your friend.
after be your friend,
i let myheart hurt to take care yours
and i ready when i heard you say
BENCI word from you.

DIA.never expect to be close with you.
there are so many people talking about you and me.
lesbian,tak bole pisah.batak.
but the truth,
you are who understand and stand with my childish thing.

"without love and friendship,life has no meaning"

hey.tried to put yourself and maybe your heart in others shoes for you to feel others pain.
even for a minutes.

Tak payah nak cakap
aku sayang kau.
kalau tak faham maksud sayang.

silelah menabur rasa benci kalau memang keje kau membenci orang.

teruskan menjadi sahabat saye kalau rasa saye seorang sahabat yang baik.
tegurlah sekiranya saye melampau batas seorang sahabat.







"friend can change someone"









end off story for today.
2 paper to go ! 
wish me luck :)

nana.adeq.ayna.farihah.
hepy with you guys 
:)
thanx alot :D

Sunday, April 24, 2011

Kau pikir kau good sangat ?

Pasal ape nak mengamuk je tibe? bukan tibe2 okay.kemarahan ny dah disimpan sekian lamenya tapi betapa hati cube bersabar.Cube bagitau aku sape yang boleh bersabar lagi kalau kau ade membe yang keje dy asyik nak mengutuk,perli,maki,caci orang.Angkat tangan sape yang bole bersabar? SERIOUSLY aku memang dah tak tahan dengan perangai dia ni !

act i hate that girl ! 

sebab ape?oke.she is my friend.YESS ! i'd say FRIEND !
mule2 tak terasa sangat dengan perangai dia ny.tapi,
bila dah makin lama berkawan,makin lama kenal.
perangai dia ny makin menjadi2.
ada satu hari tuh,
dia ikot suke ati je nak perli2 aku[act memang setiap kali pun dokk perli aku]
oke.mule2 aku tak kesah.
aku buat bodoh !
tapi bila dy nak kutuk JUSTIN BIEBER tibe-tibe.
memang sedikit menambahkan kebencian dalam hati aku.
selama ny,dya nak minat SUJU ke,KOREA ke.ape ke.
aku TAK PERNAH nak amik tahu langsung.
DAMNLY i said NEVER !

Weyh ! atleast an,aku tade ah nak melalak bile tak dapat pegi konsert Justin.
and untuk pengetahuan orang macam kau,
AKU diam bukan sebab aku setuju dengan kau tau.
tapi sebab
AKU MALAS NAK LAYAN BUDAK-BUDAK MACAM KAU.
sumpah tak matang doe !

end off story !
[cube mengawal kemarahan]

***********************************

7 days tto goo !!
weeeeeeeeeeeeehhhhhhhhhhoooooooooo !



awak.jauh dengan awak buat saye sedih.
tapi,hati saye perlukan rehat.
iloveyou  :)

Friday, April 22, 2011

I'm Realy Sorry.


I know yesterday[21april2011]was ur big day.
i'm realy sorry becoz i can't being with you.


saye dah banyak kali suh awak tukar tarikh tuh.
tapi awak cakap tak boleh.
tapi,takpelah.
i tried to understand you. :')

i dont know why but i cant even focus for mystudy that night.
so,i close my ear and listen to our love song.
 after get to much hurt becoz cant being with you,
I fall asleep

Woke-up this morning
hope something on a cellphone.
but,theres nothing.
takpelah.maybe awak penat :)

saye cume nak awak tau.
saye mintak maaf sangat-sangat.
kalau lah saye takde exam,
memang saye akan pilih untuk bersama awak.
maafkan saye eh awakk...




SAYE NAK PEGI KONSERT AWAK SEBENARNYE  :(
heeee~ ILOVEYOU JUSTIN :)

ups.got 3 papers to go :)

Wednesday, April 20, 2011

One Are Gone

hello ! one are down ! 
there are 4 more to go !
yep-yep horrey !

Mass Media finish ! 
first paper yang mampu memecahkan benak kepala anda.
HAHAHA

tak guna nak korek-korek dalam kepala otak kalau tak belajar.
 haha !


aku bersyukur giler sebab dapat roomate yang GILER STUDY.
if tak,belum tentu aku perah kepala otak aku.

 :)

Time masuk dewan exam,tengah perah-perah kepala otak,tibe-tibe teringat zaman sekolah.
bila jawab soalan ujian or periksa,
comfirm TIDUR.
lalala ~ 
tipu ahh kalau cakap korang tak penah tido dalam dewan or kelas time exam.haha
kroohh-krooh-krooh~
tapi,bila dah besar-besar ny,tak cukup-cukup tangan/masa nak menjawab :P

********************
enough story exam.
10 hari lagi kat sini then boleh balikk ! 
can't waittt  ! :D



wait for me bonda :)

Wednesday, April 13, 2011

How Speciall you are

Sometimes,when i feel like i'm alone,i will close my eyes in a second.
Because i know when i open my eyes,there is someone beside me will say that 'you're not alone' and the person is YOU


Even some of our times we feel hurt to each other.
sometimes we keep silent.
sometime the tears flows from the eyes
but
I STILL LOVE YOU !


i realy dont know what love is untill u tell me what love is.


so,everytime i say i love you,trut me.
its only you



you're my drug :)

Tuesday, April 12, 2011

Sengketa Hati

Setelah beberapa hari membiarkan blog berabuk,membiarkan hati mengubat perasaan.membiarkan mata belajar berdikari.membiarkan fikiran ditenangi air tasik
(aca ! kau dah kenape?macam nak mintak sepit kepala kat tingkap sliding jee)

Bukan niat aku pon nak biar belog ni berabuk,tapi aku busy ahh ! 
final dah memanggil2

Baru malam tadi aku merasa nikmat tidur semula selepas beberapa malam aku mengorbankan tido
itupon aku tido selepas menunggu mesin basuh menggayah baju2 aku :D

aku tak rasa nak bangun dari tido pagi tadi -.-'

Minggu lepas,minggu yang agak menyeteresskan.huh !
kenapa?entah.! aku pon tak tahu.ahah ! 

aku actually nak cter dan bertanya.
1st.penah tak korang mendapat jawapan ini bila bertanya dengan member2 korang?

soalan : kau kenapa diam je beb?
jawapan 1 : aku pon tak tahu kenapa aku diam.
jawapan 2 : tade ape nak cakap dah(walhal time tuh korang tengah ligat bercerita ngn member kotg ny)
jawapan 3 : aku rasa macam tak nak bercakap sekarang.
jawapan 4 : aku tade mood nak bercakap

memang agak keterlaluan jawapan2 seperti di atas kan.

huh *sigh !

tapi,
 penah tak korang dengar jawapan2 macam tuh?
and ape yang korang jawab balik? 
aku banyak kali dapat jawapan macam tuh.
aku rasa macam nak jawab je

'aku tak tahu la kenapa aku berkawan dengan kau'
'tade sebab untuk kita berkawan dah kann '
'aku pon rasa macam tanak berkawan dengan kau sekarang.esoklah kita kawan oke !'
'aku pon tade mood nak berkawan dengan kau'


bole tak aku jawab macam ny?haha ! 
mulut agak langsi kini.
kenapa?


mungkin sebab kelangsian inilah ramai orang yg kecik ati kan..
aku cakap sikit pon dorang dah touching bagai nak rakk.
tak terpikir plakk time dorang bercakap pasal aku.
ade ke pikir hati aku?





itulah manusiakann.
bila perasaan orang lain terguris,tak pernah peduli tapi,bila perasaan sendiri
nak kecoh satu dunia.
-.-'

Secara jujurnya 
AKU DAH PENAT JAGE ATI ORANG YANG TAK PANDAI JAGE HATI ORANG LAIN
ade yang terasa ke?
NASIB LAAA ~
:P



actually benda nih tadelah susah mane pon kan..
kau jage ati aku.
aku jage ati kau.
simple !
and kadang-kadang,
tak semua benda kita kena bagitau.
kalau agak2 benda tu mampu mengguris hati sahabat
keep it and just lying for the best :)


sebenarnya,hati aku dah tak mampu nak marah pon.
hati aku dah tak mampu untuk merajuk pon.
HEY ! I'M COMING HOME SOON ! :)
atleast,bile ngt nak balik,boleh la aku tersenyum juga
(walaupun terpaksa)


Tuesday, April 5, 2011

Rumahh pleasee !

Saat kaki menjadi lemah.otak perlu ligat.hati perlu kuat.perasaan perlu mantain :) ouhh.baru tersedar final dah nak dekat.kepala masihh kosong.


ACAQILL ! BILE KAU NAK SEDAR HAH? !


semalam,saat tangan menggapai telefon yang berdering,hati terdetik keriangan melihat number yang naik.


OH ! BONDA ! :)


Ketawa riang bila mendengar cerita bonda nun di sana.perasaan macam nak pulang dan bersama bonda walau seketika cuma.mendengar cerita,nasihat,dan gurauan bonda yang sering menghibur hati.




tibe-tibe perbualan menyentuh bab cuti sem dan bonda bertanya bila nak balik sana dan jawapan yang ringkas bertujuan tidak mahu menyusahkan bonda namun,jawapan yang diberikan menyentuh hati dan menyentuh MESIN AIR MATA. 


 MAK : aca nak balik bile?
ACA : tak kisah la mak,tapi,kalau tade tiket,aca redha duduk uma maklong jee.
MAK : NATI MAK TENGOK TIKET.MAK PON DA RINDU NAK JUMPE ACA NY.


saye pon rindu bonda :)
Sejak akhir-akhir ni,handfone tidak bercredit,makan sekadar ape yang ade,minum ape yang disediakan.penjimatan perlu dilakukan bagi memenuhi keinginan duniawi. Bukanlah untuk keburukan namun untuk kebaikan. Takan la semua benda nak harap duit Emak je kann.


"BELAJAR BERDIKARILAH WAHAI ACA ! "


tapi,bile aku nak jimat-jimat duit ny la tym member2 yang dapat pinjaman PTPTN nak ajak macam2. Dan2 nak ajak makan kat dewan itu la. Dewan ini lahh. Dan fitrah manusia seperti biase.


" TANAK MEMAHAMI ORANG LAIN "


aduh.wahai sahabat,fahamilahh.bukan aku tanak pegi sane.pegi sini same2 dengan korang.kalau aku dilahirkan sebagai ANAK ORANG KAYA,korang tak ajak pon aku bawa korang pegi merata tempat :D


*anjing tuh hiasan je okay :D


Masalahnye,itu hanya la KALAU. Hakikatnye,tidaklah sebegitu. 
MAAFKAN SAYE SAHABAT.



p/s andai korang touching dengan aku,
bygkan hati aku  yg tak difahami oleh mbe sendiri 
-.-'

Saturday, April 2, 2011

Kehangatan Gelombang Merah

Sebut je MASCOMERR, orang akan terbayangkan kerje dengan ARTIS, GILER GLAMOR, ADE STYLE.haha ! 

Kebenarannye,kitaorang nilah yang berjemur empatlima jam menunggu ketibaan PM untuk perasmian hape bende tahh. diulangi EMPATLIMA jam oke ! :P tapi,rase bersyukur dipanjat kepada MAHA PENCIPTA sebab dengan izinNYA, kitaorang dapat menjejak kan kaki di bumi UITM SHAH ALAM. 

ketika mendengar ucapan PM
dewan sri budiman :)

menunggu PM untuk membabai :P
kak fha+kechik :)
banyak lagi nak share but.mate dah nak melabuhkan tirai.heee

berbangga menjadi ahli keluarga uitm MELAKA :)
nytez !

p/s :  love DSLR but i love my mom more than that.TQ

Friday, April 1, 2011

Kegilaan

HANA TAJIMA SIMPSON :D