Selamat membaca.Saya dibesarkan dengan penuh kasih sayang.ALLAH.BONDA.SIBLING.FRIEND.twentyone.

Thursday, December 1, 2011

Harap masih sempat

Kaki melangkah laju.
Bila dengar kelas batal.
Duduk bersila,tangan pantas on laptop.
Connect to internet successfully
Terus tekan belog.
Baca-baca tibe-tibe hati berkaca
Mungkin aku yang dimaksudkan.

Masih sempat untuk mohon maaf?
Maaf saya manusia biasa.
Maaf saya masih belajar untuk mencari kawan.
Maaf saya masih mentah di bumi luas ini.
Maaf.Masih ada maaf untuk saya?

Where ever I do,
what ever I did,
Thing I most fear
Is HATE

I dont want people to hate me.
I'm sorry.
Something happen for a reason.
Maybe you did hurt with me.
But,believe me I am just an ordinary person.
Once,put your self in my shoes when something happen to me 
And do check why I get angry.
fullstop ! 


Hope not too late.
SORRY

Tuesday, November 29, 2011

Wish you were here

Tajuk entry ayat kakak saye.
Theeee, :D

After few day that phrase came from my sister,
SAYA DEMAMM -.-

Grrr.Bukan demam biasa okeh.
Tapi demam campakk.
Seksa bila naik kat tapak tangan.
Nak pegang ape pun sakit.

Wish you were here Bonda and sister.
Tapi Alhamdulilahh.
Semalam Acik,Eman datang.
Then abg eddy and parent bawakan air kelapa
Then doa yang tak putus dari Kakliza from Sydney.
:) THANX

Today,just got another rest day :D
*dapat mc satu hari*
Yay ! Bonda pesan,
Aca pergi je kelas.esok kalau dah satu kampus berjangkit,
baru dia nak tahu.

Later mengomel lagi eh.
Saye nak rehat. :D

Thanx yang sudi jaga saye :*
Adeq,ayna,nana,fariha.
Oh,sekarang saye dah tahu 
siapa kawan,siapa rapat.
Saya dah rasa macam mana rasanya dipergunakan oleh orang yang kita fikir OKAY !

Wednesday, November 23, 2011

Its already three

Assalamualaikum
Its already three. :D
Ape yang three?aduhh.
SEMESTER LAA :D

ehem.ehem.
saye dah jadi SENIOR sikit(sikit je)

*dah senior ni :D*

Kelas dah bermula 3 hari lepas
Lelah mula terserlah.
kaki semakin tegap.
owww :D

Kelas jauh,
Harap bukan alasan untuk tak hadir kelas.
Kuatkan semangat,
cuba bertahan
bak kata bonda
"Untung naik bukit,nanti lepas habis belajar boleh naik gunung kinabalu pulak"

BONDA,doakan saya eh.
segala usaha disini untuk melihat senyumanmu :)

love-pieces of daughter's heart.

Sebelum blah.
Nak tanya ni,sape sayang saye angkat tangan peliisss :D
bagus2 boleh turun tangan.
Sayang saye kan,
belikan ini pelisss





peliissss.Dua-dua ni penting sekarang. :D
Kalau awak belikan,saya sayang awak lebih :D
KBAI :P

Tuesday, November 15, 2011

KAKAK

Assalamualaikum
Sihat?
Warga UiTM dah bersedia untuk balik memerah ilmu?
Well,for me,it would be great if I can make the time come fast.

I am a sister.
Yes,I do have a sister.
The different between me and my sister,
She has four brothers+sisters.
And one more different,
all of us,
Do respect her.

I know,I am not the best sister like my sister.
But I do,I also have a pride as a sister
to be RESPECT.

Orang selalu cakap
anak ketiga tabah,berdikari,sabar.
Sahabat,doakan lah kaki ini masih mampu untuk berdiri sebagai anak ketiga.

ADIK.
You can always said I'm not your sister and I will never came back to disturb your life.
You can always ignore what I am saying and said that I am making noise.
You can always show you hate me.
You doesn't need to tell on my face that you hate me
because 
I can see from your eyes,your word and you body language.

ADIK.
Everything you said,
you do,
you  think,
Its hurt me inside.

ADIK.
Its not makes me your idol that i wish.
Its not making me as a king or queen
just
A LITTLE RESPECT THAT I ASK.
Only a respect.
Thats all.

Trust me,it hurt.Really hurt.
 a  piece of sister's heart.

Sunday, November 13, 2011

Malam terakhir

Assalamualaikum.
Malam terakhir
Pandang ke sisi kanan,
dia nyenyak di ulit mimpi.
Kenapa begitu tenang.
Perpisahan terjadi lagi
Disaat dia hampir berputus asa
dijalan yang mana harus di lalui
Kekuatan dia datang seminggu yang lalu
Segala yang dilalui penuh senyuman

Kini,dia sedar
setelah seminggu berlalu
Perpisahan terjadi lagi.

Terasa seperti mata ingin dibuka seluas-luasnya untuk
Malam terakhir.
Beribu lagu bermain di benak fikiran
Semuanya hanya lagu.
Semuanya kerana ia
Malam terakhir.
Mengapa pisahkan dua jiwa yang lemah
jawapanya kerana
DIA tahu hambanya kuat walau bersendiri.

Ya Pencipta Alam,
lambatkan lah perjalanan masa untuk 
MALAM TERAKHIR ini.

Ya Rabbi,
Kuatkan lah dia dengan
ujian hati ini.
Dia mengaduh hatinya sakit
Namun,siapa yang kisah tentang sekeping hati
Milik pengemis dunia ini.

Friday, November 11, 2011

Kembalikan semangat yang dulu

Assalamualaikum
Senyuuuummm.
Hari ini seperti biasa.
Bezanya cuma mereka disini.
Hari ini,hati yang sama
Bezanya cuma perasaan disini.
Entah kenapa,hanya dy yang terbayang.
Cuba untuk melupakan.
Sendiri yang sengsara.

Dia ada.
Sentiasa ada.
Tegurnya hanya untuk yang lain.
Bukan untuk dirimu.
Sampai bila?
Sampai jasad tidak lagi bernyawa mungkin.

Kenapa terlalu setia?
Tidak pernah dia menjawab.
Hanya diam dan bisu
Seperti kotak kosong.
Mencari jawapan seperti merangkak didalam gelap.

Menyelak satu persatu lembaran kenangan
Oh.dia banyak berubah
Mungkin masa penyebab
atau hati dah di ceroboh.
Biarlah masa juga penentu
Kembali ke alam nyata
Tangannya menyentuh dada
Wahai hati,bertenangla. Inshaallah.

Tangannya digenggam erat,
Wahai cinta,teruslah mekar

Tangannya meleraikan janji,
Wahai rindu, bersabarlah

Tangannya menadah restu,
Wahai Tuhan, Berkatilah.

Sehingga adanya pengganti,
Hati kosong yang menanti,
tidak untuk berharap lagi
Biarlah ia di lubuk hati.

Kita bukan untuk bersama.Terima kasih untuk cinta dahulu.

Friday, November 4, 2011

They comes in the same times

Tadi cerita pasal contest,sekarang tentang kehidupan 
Assalamualaikum semua.
Pelajar UiTM kini busy meng'update' rasa syukur mereka.
Saye juga nak melahirkan syukur saye.
Alhamdulilahh.

JPJ - LULUS
KOLEJ - PERMOHONAN BERJAYA
RESULT - MENINGKAT

Syukur sangat-sangat.
Di saat hati berdebar diuji jpj,
seorang teman hati menghantar pesanan yang mengukir senyuman

"Permohonan kolej berjaya"

Macam nak lompat-lompat dengan kereta tuh.
HAHA

Bila dah buaat ujian-ujian jpj,
Alhamdulilah.
lulus jugga.

Bahagia kann.so nak senyum macam beby :D

Malam semalam,
sedang hati bergundah gulana untuk menunggu keputusan peperangan.
Tibe-tibe*drummroll pelisss*

TARAAAA........



Iyeeee.sayang-sayang saye datang.
Kenape dua?
ohh.waiitt.
Bonda tersayang juga Inshaaallh beraya bersama :)

Wahhh.saye rasa sekarang macam nak senyumm je 


Sementara Allah memberikan peluanng untuk tersenyum
Segala usaha,peluh dan air mata terasa sangat-sangat berbaloi.

Jadi,untuk semua yang membantu,
yang mendoakan,
yang bersama-sama berperang


And THANX kepada semua.
BONDA.ALONG.ABANG.ADIK.KAWAN
Congratee pada semua kawan-kawan yang deanlist lagi :)
Dan congratulation kepada yang dapat deanlist untuk pertama kali :)
Family,you colour my world.
Friends,you rock my worldd.
And you,rawrr in my heart :D 

FAVOURITE SHAWL CONTEST BY AIEN MARCIAN

Hyee.
Tengah tengok ASK kannn.kannn?
Well.kene bace post ni juga.
Dah bace title?
Dianjurkan oleh orang yang howt :


So,secara suka-suka,saye di tag sahabat kechik molek saye :)
Untung Menang,belog saye akan di cantikkan :D

Gambar yang dipertaruh kan?

*boleh je tampar kalau nak tampar muka ni :D

So,saye penggila shawl :)
Sweet shawll make me crazy,
fabulous way to wear
and
Hundred gorgeous way to make it looks pretty :D

Jadi,tiga orang yang saye sayang,jomm joinn


Aminnn.semoga saye berjaya :D

Tuesday, November 1, 2011

Stalk

Lalalala ~
Hye sume.
Anda di stalk?
atau anda stalker?
Nak cari ape jadi stalker?
kisah idup orang?
Then?
Putar belit cerita?
Then,puas hati?

****

Tak sangke ada orang yang busybody tentang hidup orang lain kan.
Well,semalam saye berjalan2 di facebook.
tibe2.
teet.teet.

1 mesage receive.

"ca,cube bukak fb ni ***"

bukak2 tibe-tibe nampak satu baris ayat yang macam pernah jumpe je
*tepuk dahi*
Ayat belog aku nihh.
haha

Well, secara terus terang.
saye terkejut sebab saye tak pernah hamik tahu pong pasal si gadis ni.
Yang tahu,dia belong to someone I know.
and,saye tak hamik part pon pasal dorang.
tapi bila tengok si gadis meng"copy" ayat tuh.
saye dapat rasa yang dy sedang memerhati setiap ape yang saye buat.
*perasaan kau cha-dusss*

Well,Hye gadis..
saye harap awak tak berniat ape la kan.
walaupun saye rasa macam ade dendam je awak pada saye.
Bagi saye,yang dah lepas tuh,lepas la..

Seriusly, kepada gadis,
saya bukan jenis yang suka menjilat ludah sendiri
nak2 pulak,kalau ludah tuh dah bercampur kahak.
*blueeekkk*

I'm not going to fight because of man coz,I have something good than a MAN.
LOVE :)


 saye sayang orang yang menghargai saye
orang itu sentiasa ada dekat dengan saye
<3 my star :)

Monday, October 31, 2011

Berbalas tag?Mari menjawab :)

First time terkena?
ape lagi,sediakan jawapan HOTT :D
saye di tag 

1) Orang yang paling anda sayang?
For sure,BONDA :)

2) Anda anak ke berapa dalam keluarga?
Saye boleh jadi kedua atau ketiga :P

3) Anda seorang yang manja?
Manja kot.

4) Pandangan anda tentang dunia blogging sekarang.
Okay je kot.

5) Upload gambar anda yang anda rasa paling comel.

:S * senyum macam tak ikhlas -.-

6) Tempat pilihan anda untuk melancong?
Melbourne,Australia

7) Karakter katun kegemaran anda?
Rasanya dah lame tak tengok katun,maybe POCOYO kot.

8) Binatang yang paling anda geli?
Kumbang yang tengah terbang.*kalau dah jatuh,tak geli dah :D

9) Facebook, myspace, tumblr, blog, twitter and etc.mana yang anda sign dulu.
Facebook la

10) Berapa kali anda makan dalam sehari?
Ikot mood biasanya.paling banyak,dua kali

11) Warna kegemaran anda?
Semua warna kecuali pink 

12) Apa pandangan anda,tentang saye dimata anda?
Periang,Happy go lucky,banyak mulut.boleh buat kawan :)


Now create soalan untuk blogger tersayang,jawab ea.

1.Makanan kegemaran anda?
2.Orang pertama anda cari bila ada masalah?
3.Orang yang anda cari setiap kali online?
4.Kenangan terindah anda?
5.Upload gambar anda yang paling anda tak suke tengok.
6.Tempat yang banyak meninggalkan kenagan pada anda.
7.Blogging bagi anda?
8.Pengalaman ngeri anda?
9.Fesyen paling anda suke?
10.Pandangan anda terhadap perangai saye :D

Yang terpilih,sila jawab ea :)

Sunday, October 30, 2011

When someone you love,love someone they close too more than you.

Air jernih bergenang saat terasa hati
Hati segera dipujuk kembali.
Bila dah sayang,
Bila dah mula rasa kau lah segalanya,
Ia bermaksud,
Andalah segalanya.

Someone you love can be anyone.
Someone they close also can be anyone.
Just accept the fact that
They love you doesnt mean you are everything like you make them everything.

Knowing the fact sometime 
make your heart bleeding.

Friday, October 28, 2011

Mari Bercuti.

Bangun pagi,
gosok gigi
cuci muka 
terus mandii
lalalalala~
*okeh.abaikan*

Assalamualaikum pembuka bicara
Sehari bercuti mengeratkan silaturrahim :)
AIR TERJUN ULU YAM.

Destinasi yang dipilih ketika makan malam :D
Tup2 terus bincang nak bawa makanan ape.hee

Nampak damai kan :D
Damai,cube celup kaki,kalau tak beku,jangan panggil ULU YAM :D

Dikire bertuahh dapat pondok ni.
Ade minah tuh,pusing2 cari port tak dapat2 

Malong awal2 dah cakap tanak mandi.
suuujuuukkk (!)

Grr.sorry gambau tak banyak,
yang banyak dalam camera lagi satu.
boleh masuk air.
Bak kata tuan punya camera
"adddeee?" 
haha

*****
Lastly


"Adek kene ikot abang je.jangan pegi jauh-jauh.nanti ilang susah"
Sweeettt sangat si abang jaga adek.

"Abang,adek nak ultraman"
"Nanti tunggu abang keje cari duit ehh"
Haa.comell kan.
deq,tunggu la lagi sepuloh/duploh tahun abang hang belikan ultraman tuh.
:)

chowww (!)

Monday, October 24, 2011

Mereka sedap,kita seksa.

Assalamualaikum :)
Maaf,cuti sebulan.
Update, baru nak masuk tiga.HAHA
Tengok belog membe2 semua,dah berlambak2 dihupdatenya.
kihkihkihkih
Jadi diri seniri okeh :D

So,hari ni nak ceyite pasal..
*drumroll please*
PEROKOK
and yang paling nak di highlight kan ialah
ASAP ROKOK

1. PEROKOK
So,secara umumnya,kita dah tahu la kan,
anda antara orang-orang yang menempah 'rumah tiang dua' paling awal.
Eh2.awak tak tahu kenapa saya cakap macam tuh?
Tulahh.tahu nak sedut.hembus.sedut hembus je.
meh saye bagitahu

Hah,benda alah ni lah yang hangpa dok pangpungpangpung sedut.

2.ASAP ROKOK
Anda tak hisap rokok?
Tahniah kepada diri anda
*claping hand *
Tapi,anda selalu sesak nafas?
susah nak bernafas?
sakit bahagian dada?
Okay,anda sebenarnya dah terkena symptom
PEROKOK PASIF
iye,memang anda tak merokok.
tapi,sebenarnya,asap rokok yang disembuskan oleh perokok adalah tiga kali ganda lebih bahaya dari yang dihisap oleh perokok.
Tengok,diorang sedap je sedut,orang lain yang terseksa.

Well,asap rokok memberikan kesan yang berbeza kepada individu berbeza.
Contohnya,
ISTERI
ANAK
PESAKIT JANTUNG/ASMA

Kesan pada isteri,
Isteri perokok atau wanita yang menghidu asap rokok boleh mengalami
Kelahiran bayi pramatang
Cancer
ATAU
Putus haid lebih awal

Pada kanak-kanak pula 
Berpotensi mendapat
LELAH
JANGKITAN PARU-PARU
GANGUAN PADA PERTUMBUHAN PARU-PARU
dan
STATISTIK KEMATIAN MENINGKAT

Dan,kesan yang berbeza kepada pesakit-pesakit jantung/asma
Serangan jantung
Sesak untuk bernafas
kesukaran bernafas

Sebelum ni,
bila orang lain tegur perokok2
mereka akan menjawab
"Alaaa.yang mati dulu aku,bukan kau"
sebenarnya,mereka silap.
Yang mempunyai risiko untuk menempah 'tiang' adalah orang-orang yang menghidu asap anda !

Katakan tanak pun tak guna sebab orang lain nak -.-

p/s : cepatlah masuk belajar,
saye dah terseksa menghidu asap2 kalian.
its realy hurt inside :(

Wednesday, October 12, 2011

Memorable 11/10/11

Selamat tengahari :D
Matahari terpacak atas kepala
Duduk dalam aircon pon tak rasa aircon.
Duussh ! bersyukur acaa ! :)

Oh2.Semalam,saye pegi date :D
ehem.dengan sape?
(Selepas hampir 5bulan saye tak jumpe dy)
well,a very special person to me :)
BONDA :)


Yups,since bonda ada meeting di Malaysia ni
dapatla 2/3 malam tidur di bawah ketiak bonda :D
and semalam,
pegi MIDVALLEY bersama bonda
Beli ape?

First thing,
ice-creammm :D
yummy.
after 19tahun bernafas,
semalam first time makan baskinrobin :D
agak batak oke

Buah hati saye :D
oke,bonda memang suka posing :D

After that,jalan-jalan cari pasal.
eh tak lah.jalan-jalan cuci mata :D
Bonda nak belikan saye baju,
tapi semuanya mahal-mahal.
takpayah la eh bonda.
saye suke baju murah-murah je ;)

But,saye tolong bonda pilih baju renang :D
yups.bonda saye perenang okehh.
Kau mampu? :P

One whole day with her.
Spending time like we use before :)
She is more than precious to me.
She is everything.

And pagi-pagi tadi saye teman bonda pergi KL SENTRAL
Berpisahlah hati si anak dengan hati ibunya
Retaklah hati untuk berjauhan sekali lagi.
Biarlah DIA menentukan bila dua hati ini bertemu lagi
ANAK,pegangla janji dan nasihat si ibu.
BONDA,dari jauh hanya doa mengiringi setiap detik harimu disana mencari rezeki.

"There a million love in the world,but the only love I wanna take care in my whole life,
it a love from a MOM"-acaqill-
another one month until
 I meet my star :D

Tuesday, October 11, 2011

Kasih Sayang tak ternilai

Assalamualaikum
Selamat pagi kota metropolitan :)

Calendar dah berganti,
Hari dah berubah
Cuaca asyik tak menentu
Itu lumrah alam
ALHAMDULILAH

KASIHSAYANG
Kau menangis,
sanggup ditinggalkan makanan walaupun perutnya bergendang
kau sakit,
sanggup ditinggalkan tidurnya walaupun badannya letih
Kau meminta,
sanggup ditunaikan walaupun wangnya hanya tinggal beberapa kupang.
Kau disakiti,
Sanggup ditebalkan muka mencari keadilan bagimu

TAPI KENAPA
Dia menangis,
Kau tinggalkan
Dia sakit,
Kau biarkan
Dia meminta,
Kau marahi
Dia disakiti,
Kau menyakiti
INI LUMRAH MANUSIA

Kasih sayang yang sering dijaga
KAWAN
BOYFRIEND
GIRLFRIEND
Sehingga terlupa kasih sayang agung
IBUBAPA

Pelik dengan segelintir masyarakat yang terlalu mengagungkan boyfriend/girlfriend
Sampai dah tak nampak mane baik,mane buruk
Memanglah adat berpasangan,menerima pasangan seadanya
Tapi kalau orang tuh asek nak memaki,mengikis?
Nak bersabar lagi?
Orang giler je yang bersabar kot.
Sedarlah.kau pon mintak duit ngan mak bapak kau.
Nak sara orang tak guna macam tuh nak buat hape.
DOH !
MakBapak kau siang malam bersengkang mata nak bagi kau makan.
Yang kau pulak,dapat duit dok bagi orang lain.
Last2 kau yang tade duit.

-.- taktahula orang zaman sekarang berfikir macam mane

*****

*sayangbonda*
Anda ade dua,kami ada hanya satu.
Hargailah mereka selagi mereka ada.



Wednesday, September 28, 2011

Something happen for a reason

"Dont love too much because you'ill heart that much"
I learn this for a few days here.
Yups seem like only a few days left here.
but heart need to be very strong to through all the day off.


Yups.again,sleep with a tear


Maaf ia masih murah untuk mengalir.
You said I hate you when I refuse to talk too you.
But,at the time i need someone beside me,no one there for me.
Did you think off that?Surely not.
Thanks for the hurt again
thanks for the left again
thanks a lot to you.
I'll be okay soon.TQ

Tuesday, September 20, 2011

Bukan nak mintak dipujuk pon.

Assalamualaikum
Ye,saye tahu saye patut belajar sekarang.
Tapi,entah kenape,kepala otak seperti letih.
Tanak Final Exam.
Tanak cuti juga.
Saye cume nak belajar.belajar.dan belajar.
-.-

Saye kenape?
Ohh.saye okay sebenarnye :)

see,i'm okay :D

Saye tak mengharap pon dipujuk.
Cukup sekadar JUJUR
I told you everything,but when its cames to me
"something is secret"
Do you know how hurt it is?

I know you from before
Now,you are different person.
Sorry,cant longer follow your step.
Do you know how hurt it is?

NEVER make somebody your EVERYTHING
cause,when they're gone,
You got NOTHING

Percaya pada ini,
Buat saye kuat.

Bukan penat menjaga hati,
hanya penat terluka.
tak mintak dipujuk.
cukup sekadar jujur.

Wednesday, September 7, 2011

Hari keSembilan

Selamat Pagi.
Theee~
Selamat Hari Raya
Tahu-tahu saya dah lewat -.-
Been veryveryvery busy.

*MIDSEM*
*PUASA*

*RAYA*
*EVENT*
*FINAL*

Hee.raya baru separuh :D
Esok,event and then final exam.
Cuti tak puas pon :(
Tape,jomm share picha raya :D


Sayang-sayang sekeliann.
Sakan beraya bersama mereka.
:)
tak salah bercakap,
asal tahu menjaga hati orang.
kau nak orang jaga hati kau je kan.
I'm tired to do so.
YOU ARE NOT MY TYPE !

Monday, August 1, 2011

Seperti yang dijanjikan.

As a promise,we are meet again this year.
ALHAMDULILAH.

Ku mengharapkan ramadhan kali ini penuh makna.
Harap ramadhan membawa seribu satu perubahan.
INSYAALLAH.

Oh2.first day puasa kan,
jangan pulak ade yang buat-buat lupa pegi minum air.
jangan pulak ade yang nak gaul ikan untuk kucing,dok ratah ikan sama.
HAHA

Nak buat cter sedih cakap puasa diperantauan tak boleh.
sebab,orang akan cakap
'macam la ni first time kau puasa jauh kan'
'elleeehhh.macam dia sorang je puasa jauh dari family'

PUASA.
Bukan sekadar menahan dari makan dan minum
Ia mengajar kita menahan nafsu,amarah dan hasad dengki.
PUASA.
Banyak fadilatnya.
Boleh menyembuhkan kita dari penyakit.
Boleh membantu kita berubah dari kejahilan kepada ketaqwaan kepada-NYA

*****
Same goes to me.
Hope Ramadhan give me and my family a strength
Insyaallah. :)

*****

Salam Ukhuwah Ramadahan.
ASSALAMUALAIKUM.



Wednesday, July 27, 2011

Manusia menghargai selepas kehilangan.

Assalamualaikum. selamat pagi semua :)
U-turn ke jalan firdausi.
Ceramah malam kemarin.
Padat dengan seribu satu cerita.pedoman.
Nasihat,bukan secara direct.tapi banyak yang tersirat.

Walaupun mula-mula macam tanak pegi [leka dengan angry bird]
Akhirnya,kaki melangkah juga kedewan bendahara.
sampai-sampai,just nice penceramah baru nak buka mukadimahhh.

'Kadang-kadang persoalan mampu mengguris hati seseorang'
bila fikir-fikir balik,betul ape yang dikatakan
selama ni,kita hanya menjaga kata-kata,
tapi tak menjaga soalan yang kita tujukan tanpa mengetahui,ada yang tersinggung dengan soalan itu.

Kekuatan manusia,terletak di rohani nya.kerana ia mampu mengalahkan akal dan minda.
ini kerana,
'manusia,takan sedar selagi tak dicampakkan kesedaran kepada rohaninya'

Tapi,bila ustaz tuh cakap 
'Kadang-kadang,kita mampu menyembunyikan sesuatu di hadapan kita,tapi bukan dalam hati.'
Rasa macam ustaz tu dok baca sehelai-sehelai hati dalam dewan tuh.

Banyak yang dikongsi sehingga hati yang kosong boleh terdetik
'aku nak berubah'
Ini bukan la diri aku.

Masih boleh ke aku diterima?
Layak ke untuk FIRDAUS ALLAH.
Subhanallah.
Terasa diri kecil dan hina.

*********

Ustaz tuh cakap 
'Manusia hanya menghargai nikmat itu,selepas harga nikmat itu berlalu'

Kita,hanya sedar harga seorang ibu,bila kita terima panggilan ibu sudah tiada.
kita hanya tersedar harga seorang bapa,selepas terima panggilan bapa tak bernyawa.
kita,hanya sedar kelebihan kakak,abang atau seorang adik,hanya selepas terima berita meraka lagi berkata-kata.

Manusia sering terlupa,terleka tentang kepentingan sesuatu,
sedarkanlah diri..
Jangan sampai terlewat.

*******

Maaf,
hp dimatikan.
biarlah saya disini
cuba mencari kekuatan diri sendiri.
cuba berdiri sendiri.
Bukan untuk melupakan,
tapi tidak mahu menderhakai yang tua.
sekadar ingat mengingati,
kita didunia sementara.
akhirat kelak selamanya.
acaqill

Friday, July 22, 2011

Wahhh.jeleeesss sungguh.

Cuti dah nak habes.
ade lagi dua hari.
*harap tiada lagi cutii.
kenape?
alaa.orang lainn cuti jumpe family.
update status jumpe mak.jumpe sibling.
blablabla
aku?
Baik aku stress belaja daripada stress tunggu habes cuti.
fine ! 
rasa macam sorang2 je kat Malaysia ny.
Ade je orang-orang yang dekat.
Tapi,seribu satu alasan bila tiba turn aku kan.
fine ! pasal dia segalanya bolehh.
stop ! aku malas nak bercakap lebih2.kang bergaduhh.


Itu yang terbaekk.
Namun,thanx pade semua yang menjadikan cuti saye great.
ACIK.EMAN.MAKLONG.PAKLONG.
and
si kecik IQRAM and EPAN.

Tak lupa
FRIENDZ yang sentiasa di hati :)

even orang paling aku rindu pon asyik busy je :(
cuti tak bermakna lagsung
takan la 5minit untuk dgr aku cerita,mengadu pon tade.
fine.
*mood : HEART EMPTY.acaqill

Friday, July 15, 2011

Mengambil masa


Selamat Petang
Pejam celik.pejam celik.
makan,baring,makan baring
*eman masak dedap sangat.(saya tambah dua kali)*
tukar chanel.gelak ketawe.senyum sipi.
*ignore mengarut.HAHA
Sebenarnye saya dah bangun pagi lagi.
ehh.lpe pulak nak cakap.
saya selamat sampai dirumah malam tadi. 
Diambil oleh acik.ciklan.eman.
Terima kasehhh :)
**
Malam tadi,tidur diganggu.
Mimpi bersilih ganti.
Bile bangun,kepala pening.
Risau kan Si DIA.
**
Entah kenapa.
Rasa tak sedap hati bila dia pergi.
Maaf.
**
Harap cuti mampu memberikan rehat.
Mungkin benar.
Dia pernah cakap
"kite perlu jauh sekejap"
baikk.saya faham kini.
Masa anda bukan untuk saya seorang.
Terima kaseh buat saya faham.
 
**

Kembali later.
Assalamualaikum.
nothing else to say.
take a deep breath.
iloveyou

Thursday, July 14, 2011

I have a great day today

Assalamualaikum pembuka bicara :)
ahah.
Bilik saya dah separuh kosong.
Nana dan Ayna dah balik :(
jap lagi Farihah balik.
Then aku.Homai !
tinggal la adeq sorang-sorang dalam bilik :(
sorry dedeq :'(

*******
But,this is a story for today.
I done with my presentation today.
Alhamdulilah :)
Then,lepaking di library bersama sayang-sayang Ayna and Nana
*sambil tunggu adeq datang*
Then,berpisah dengan dorang,jalan dengan adeq.
We take a cab to KLINIK SATU MALAYSIA :)
Just ordinary fever for me.
but,[tonsill bengkak]
:( thats adeq's.
Hate when need to hear she need go for operation if become worst.
*no more ice please sayang.
After that,the story beginnnn. :D

we are at the JUSCOOOO :D
 FOR a
MOVIEEE :D
honestly,we watch MR Popper's Penguins.
and the movie was awesome ;)
They are so,so and so cute :)

And this is a picture before the movie :)

I need to gain weight -.-
Toilet jusco cantik kan.
ade tempat make-up lagi :D
HAHA adeq selalu bangga dengan gigi dy :P

For a week,
i will miss thiss campuss  and crazy roomates :)
And at the last,
Domo got an owner ;)

What a great day today :D

*************

later peepss 
need to packing my thing :D
see ya next time :)
Lot of love-acaqill-

Wednesday, July 13, 2011

Terasa jauh

Eh.nampak tak?
Nampak tamak tak?
HAHA
satu hari,dua post?
lalalala !
Belog aku,suke ati aku la :P

*****
Tibe-tibe saye rindu kan dia.

Yupss.anda tak tersalah tengok !
Si muke garang inilah saye rindu -.-
ALONG @ LILY @ MAK JENAB :D

Entah kenapa,
tibe2 terasa jauh gila dari kakacumel ny
mybe sebab dy semakin sebok dengan kerja yang ada.
ohh2.dy belajar degree.tak sama dengan kite.
tuh yang lagi busy kan.

Dy la tempat nak marah,
tempat nak nangis(jarang kot nges depan dy :P)
tempat nak manje-manje
tempat nak bergulik-gelantang :D
dy la juga tempat nak mintak ape2.
*mulut dy bising kejap,tapi dy tak pernah tak bagi ape yang adik-adik dy mintak.


kadang-kadang, 
bile tengok video2 yang ade dalam lappy.
Mampu tersenyum sendiri dan kadang-kadang mampu menangis sendiri
Sebab,
setelah bersama untuk beberapa tahun,
tibe-tibe berpisah balik,
rasa macam separuh dari diri sendiri hilang arah tuju..
*uicehhh :P


:D *dy telefon saya.*
:D maceh.maceh.maceh.
saya sayang dy sanat-sanat.yey :)
<3

kakacumel ini milik saya dunia akhirat
:)

Petanda Rindu

Assalamualaikum.
Petang yang aman.panas dunia,perkara biasa.
Hari ini rabu,esok khamis.
Bilik yang penuh akan kosong buat seminggu.
Semua semangat menyiapkan assigment yang berlambak agar dapat pulang awal.

******
Akhir-akhir ini,
Mimpi sering mengarut.
ahh ! itu mainan tidur.
Badan semakin longlai.
GIGI
TEKAK

PENING
KEPALA BERAT
SEJUK SEJUK BADAN
Lepas satu,satu penyakit.
Bukan nak merungut.
Tapi terasa bersyukur kerana ALLAH masih ingat akan hambanya ini.
*bonda cakap,sakit tu penghapus dosa kecil. :D

********

Pagi tadi,bonda telefon
Walaupun jauh,rasa dekat untuk seminit dua.
She touch my forehead and all my pain GONE for a minutes.
THANKS.
she always know what to do :)

*********

Petang ni pula,
Ade latihan kecergasan hoki.
Hamikk kaw ! 
lari enam pusingan padang hoki !
*sedangkan dua pusingan pon aku dah tercungap !* 
-.-
 
Tensi,biasa bagi pelajar.
setakat ni belum mencetuskan rasa untuk bunuh diri.HAHA

oke ! got to go !
larian enam pusingan dalam 16 minit !
mampus la aku .
kahkahkah

hey 1308,i will miss you guys in thiss one week.
nana,fariha,adeq,ayna,farah.
do  take a good care about your self :)
love : acaqill

Tuesday, July 12, 2011

Cerita berbeza

 Assalamualaikum. :)
cuba mencuri sedikit masa.
Dua laptop mengangakan diri.
Satu bercucukan BROADBAND.
dan satu bercucukan PENDRIVE.
NEWSSSSS~~
Ada lagi dua perengan untuk di isi.
-.- tak tahu ape dah nak tulis
*saya tanak jadi journalis* :D

*************
Mampu ke manusia menentukan masa depan.?
Kau jangan nak berangan aca ! 
sekali kau yang tercampak dalam dunia journalis
HAHA amik kau.

*************

Oke.lately ny kerap kelua.
menghilangkan bosan.
Cuba berlaku adil pada rakan.
semalam dengan dia,
hari ini dengan kamu.
ohh ! anda,belum lagi kan?
aturkan masa,saya ikot !
(memang kerja kau kan sini untuk keluar je kan ! )

****************

KL Gangster (3)
Tolong ! awek aku pontianak (2)
Transformer !
Sekali lagi cinta !
Harry potter !
Nampak? memang kau kaya !
GSC kau pegang saham oke ! :D

***************

Minggu depan,
HOLIDAY !
Sorakkan terhenti bila dengar roomates dapat assigment untuk masa cuti.
-.-
nothing to say.

**********

Oh2.i have a new addictic.
STYLISH !
weeeeeeehhhhhhhhooooo ! 
tak tahu kenape tibe2 kepala otak minat untuk menjadi stylish.
:) minat tengok fesyen-fesyen zaman kini :D

**********

Later peeps,
Perlu persiap diri menjalankan rutin pelajar 
:)

*comel kan sebelah kiri.eh ! kanan :D
yups,shes one of my friend.
antara orang yang aku suke tgok berfesyen.
classs kau kechikk
Tabikk springgg !!! :)
I lost two  different people.
sorry for  hiding the truth.
let it inside of me :)

Tuesday, July 5, 2011

I Dont Like It (!)

Post terakhir 9june?What?
agak lame.kini dah masuk JULY.
Sedar atau tak,bangunla dari angan-angan :)

Banyak ragam sepanjang kehilangan di belog.
Ada benda yang ingin dikongsi
But,in second though
Blog not suitable (!)
WHY?
Let me keep inside :)

******************************

Sape yang dah bace,
Ade perasan tak mention there
" Be yourself and you always beauty in that way"
*walaupun tak secara langsung.tapi ada kan?*

So here the thing,
Some people not really like other people tried to be herself.
Why?because(example) i am who i am.
and you are who you are.
Got it ? (!)

Just be yourself myfriend.
people will love you the way you are.
kalau you tiru gaya,cara,perwatakan orang,
people will say that you are copy and paste.
Want that.
Pretty sure you dont want right(!)

Bonda selalu pesan 
"Jadi diri sendiri itu yang terbaek."
"Selalu confident pada diri sendiri"
*But not OVERCONFIDENT"
Sebab,kalau gagal or jatuh dari OVERCONFIDENT,sakit dy agak teruk.
So,biarlah sederhana-sedehana je.
Tak rugi ape pon untuk merendah diri.

*******************

Another story,
a friend of mine said this
"Tak semua orang suka dengan cara kite,kite kena cube adapt cara diaorang"
*entah kenape kata2 si kawan kuat dalam hati*
(mungkin sebab dia matang)
Oke.berbalik dengan kata-kata tadi.
betul kan dia cakap tuh.
but,other person pon kena ahh beringat.
Ini tak,orang sebok nak adapt cara kau,
kau sebok nak buat cara baru.
Marah sana,marah sini.
Yang kau rasa boleh let go,ko baikk je.
yang kau tengok boleh pijak,kau pijak.
Apehal kau?

************************

Kena ingat,kau ade hati,
orang lain pun ade hati.
kau ade perasaan,
orang lain pun ade.
So,give and take.

************************

berkongsi kegembiraan bersama. :)

Thanks pade kakakcumel saye.
walaupun jauh,dy tetap menjadi pendengar yang setia.
*kadang2 terfikir.if you are not there for me.
i wont be able to walk.
<3 kakakcumel :)

Sunday, June 19, 2011

Hari Ini

ASSALAMUALAIKUM :)
Home facebook,penuh dengan kata-kata.
huh ! letih menekan anakpanah kebawah -.-'
Ayat yang sama,untuk orang berbeza.
Terasa nak juga update status berbaur begitu.
Tapi,untuk siape?

*************

Istimewa buat mereka.
Suram buat kami.
Kenapa terlalu awal?
Jangan persoal kerja-NYA

*****************

Menyelak satupersatu halaman belog sahabat
terbaca satu,
Sayu hati
"ohh ! dia lebihh kasihan"

******************

People,
always think they are unlucky.
*saye la tuh
for sure,there are other more qualified people to feel sorry.

**********

Kembali later.
:)
semoga tenang disana.